Wie verricht de echo?

Bij het Echopunt worden de echo’s verricht door zeer ervaren (SEO) echoscopisten. Het is mogelijk dat er een verloskundige of arts in opleiding bij het onderzoek aanwezig is. Mocht u hier bezwaar tegen hebben dan kunt u dit kenbaar maken aan de echoscopist.

Soms kan het onderzoek aanleiding geven tot nader onderzoek. In dat geval zal er contact opgenomen worden met uw verloskundige. Er vindt dan een doorverwijzing plaats. Binnen 1 week wordt u gezien door een specialist in het AMC of het OLVG. Met de huidige echo apparatuur is het kind goed in beeld te brengen. Het is echter niet zo dat met behulp van de echo gezien kan worden of het kind geheel gezond is.

 

Desiree Lesscher

Lieve zwangere en partner, in 1993 ben ik afgestudeerd als verloskundige en sinds 2003 ook werkzaam als echoscopiste in de verloskunde. Na meer dan 20 jaar als verloskundige en echoscopiste in de Astrid Limburg praktijk te hebben gewerkt, ben ik sinds juli 2016 met name werkzaam als echoscopiste.

Na al die jaren in de verloskunde ben ik nog steeds onder de indruk van het wonder! De zwangerschap , het kind dat onder je hart groeit , het geboren worden van een nieuw mens. Het raakt me nog steeds en blijft me verwonderen. Als verloskundige en echoscopiste is het bijzonder dit iedere keer weer met toekomstige ouders te mogen delen. Met het maken van een echo ben je iedere keer weer onder de indruk hoe bijzonder het toch is dat een kindje zich in zo’n korte tijd kan ontwikkelen!

 

Nicolette Feiertag

Ik ben Nicolette Feiertag Ik ben in1988 afgestudeerd als verloskundige aan de Amsterdamse verloskunde academie. In de 25 jaar die ik als verloskundige heb gewerkt ben ik in veel verschillende werkvelden bezig geweest; in de thuispraktijk, in het buitenland voor Artsen zonder grenzen en 12,5 jaar als klinisch verloskundige in het OLVG. Ruim 15 jaar geleden ben ik me gaan toeleggen op de echoscopie en werk nu al jaren als gecertificeerd echoscopiste in Amsterdam, bij het Echopunt. Het blijft bijzonder een kindje voor de geboorte helemaal te bekijken in welke fase van de zwangerschap dan ook en de verwondering van de as ouders te zien. Mijn werk verveelt me geen moment, sterker, het is een soort verslaving geworden. Naast mijn werk binnen het Echopunt, heb ik omdat de echotechniek zich snel ontwikkelde ook een eigen bedrijf opgericht in het maken van "pret" echo's, Echospot.

Anjela Rostamie

Ik ben Anjela Rostamie, een 44-jarige moeder van twee prachtige kinderen, en ik voel me ontzettend blij om mezelf aan jullie voor te stellen als jullie echoscopiste. Met meer dan 15 jaar ervaring als verloskundige heb ik mijn passie voor het welzijn van moeders en hun baby's omgezet in een specialisatie als echoscopiste. Mijn expertise omvat SEO's, ETSEO's en alle andere echo's, waarbij ik mijn precisie en zorg inzet om waardevolle inzichten te bieden voor aanstaande ouders.
Ik sta klaar om jullie te ondersteunen tijdens deze bijzondere reis naar ouderschap. Als ervaren en betrokken echoscopiste ben ik hier om jullie te begeleiden en jullie met liefde en deskundigheid te omringen tijdens deze prachtige fase van jullie leven.

Sadee Bense

Na het behalen van mijn MBRT diploma (medische beeldvorming), heb ik mij gespecialiseerd in de echoscopie. Hier heb ik tot op de dag van vandaag geen spijt van gehad. Het is een fantastisch vak en ik ga iedere dag met veel plezier naar mijn werk. Het wonder van het nieuwe leven, de bijzondere techniek en mensen bijstaan op vreugdevolle en soms ook verdrietige momenten. Dat geeft me veel voldoening. Het is een verantwoordelijk prachtig vak, ik hoop nog velen echo’s te mogen maken in de toekomst.

Niosha Porkalkaly

Niosha Porkalkaly is in 2013 afgestudeerd aan de MBRT opleiding in Eindhoven. Na haar opleiding heeft ze 5 jaar gewerkt op de afdeling radiologie en nucleaire geneeskunde met name op de spoedeisende hulp in het Erasmus MC en VUmc. Ze heeft de echoscopie tijdens haar opleiding en werk in het ziekenhuis altijd al leuk gevonden en besloot in 2018 de switch te maken naar de verloskunde.
“Elke dag getuige mogen zijn van het wonder van nieuw leven in verschillende stadia, de snel ontwikkelende technieken en het contact met de cliënten maakt dat ik dit werk zo leuk vind. Ik vind het belangrijk dat een zwangere en haar partner zich op hun gemak voelen tijdens de echo en echt kunnen genieten van zo’n bijzonder moment.”
 

Ons ondersteunende team

Bovenste rij, van links naar rechts: Anita Chengadu, Ellen Witte (centrum manager), Inger Postma
Onderste rij: Linda Dittman, Janneke Hoefman